publicitate

Servita alaturi de garnitura preferata sau in loc de aperitiv, aceasta rulada de pui cu ciuperci invelita in bacon este ideala pentru orice masa. Incearca reteta noastra alaturi de un sos de mustar cu miere si cu siguranta nu vei da gres daca doresti sa aduni complimente.

Ingrediente pentru rulada:

  • 300 gr de bacon, 4 bucati de piept de pui
  • 1 ardei gras, 2 cepe
  • 200 gr de ciuperci feliate, 100 gr de parmezan
  • Patrunjel, boia de ardei, usturoi granule
  • Ulei, sare si piper

Ingrediente pentru sosul de mustar cu miere:

  • 1 lingura mustar dulce, 1 lingura miere de albine
  • 2-3 linguri de maioneza
  • 1 lingurita de otet, sare si piper
publicitate

Mod de preparare:

Incepem prin a bate pieptul de pui folosind un ciocan pentru snitele si condimentam toate bucatile de carne cu piper, usturoi granular, sare si boia de ardei. Dupa ce am condimentat pieptul de pui, il acoperim cu o folie alimentara.

Taiem ardeiul bastonase, tocam ceapa si feliem ciupercile. Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul, adaugand putina sare, apoi amestecam. Lasam la foc pentru 3-4 minute.

Ciupercile vor fi prajite separat cu un varf de sare lasandu-le pe foc pana cand va scadea toata apa lasata de ele.

Pe o folie alimentara punem o felie de carne si adaugam compozitia de ardei cu ceapa si cupercile. Punem parmezan si  patrunjel apoi rulam. Pe doua felii de bacon vom aseza carnea de pui si vom rula astfel incat sa infasuram carnea in bacon.

Intr-o tava cu putin ulei vom aseza fiecare rulada peste care vom turna putin ulei. Presaram boia de ardei si punem tava in cuptor pentru trei sferturi de ora la o temperature de 180 grade.

Lichidul lasat de carne in tava il vom folosi pentru a stropi fiecare rulada dupa care vom introduce din nou tava la cuptor pentru 5-10 minute.

Pentru prepararea sosului vom amesteca mustarul cu maioneza, otetul si mierea. Adaugam sare si piper si amestecam. Sosul este pregatit.

Pofta buna!

publicitate