publicitate

Daca vrei sa fugi de carbohidrati, calorii si grasimi, atunci trebuie sa incerci acest aperitiv. Este simplu de pregatit, gustos si indragit chiar si de cei care nu sunt innebuniti dupa conopida. Cucereste-i pe toti cu aceasta reteta!

Ingrediente necesare:

  • 2 albusuri, 1 conopida mare
  • Branza rasa
  • Rozmarin, oregano, busuioc
  • Sare si piper

Cum se prepara aperitivul:

publicitate

Incepem prin a preincalzi cuptorul.

Spalam conopida si o maruntim cu ajutorul unui robot de bucatarie pana va avea textura orezului. O punem intr-un vas termorezistent si o bagam in cuptor pentru 20 de minute. Cand timpul s-a scurs o scoatem si o punem intr-un prosop de bucatarie curat si nu foarte gros. Pentru a scoate lichidul din ea, o lasam sa se raceasca putin dupa care o strangem ca pe o bila cat timp este inca in prosop.

Setam cuptorul la o treapta mai mare, iar intr-un bol vom adauga conopida cu albusuri, branza rasa si condimente.

Pe o tava intindem o hartie pergament peste care punem conopida si o punem la cuptor timp de 18-20 minute. Cand timpul a expirat o scoatem din cuptor, presaram pe deasupra branza rasa si o bagam din nou la cuptor pana va avea o culoare putin aramie.

Dupa ce am scos-o din cuptor o taiem in crochete dupa care o putem servi.

Pofta buna!

publicitate