Aperitiv cu țelină și brânză de burduf – nu doar arată, dar și gustul este extraordinar. Frumoasă combinație pentru un aperitiv pe care-l puteti face chiar si de sarbatori
Ingrediente necesare:
- 100 g de branza de burduf,
- 3 linguri cu varf de iaurt gras,
- o juma’ de ceapa rosie tocata marunt
- cubulete de castravete.
Telina se taie dupa cum se vede in poza, in bucati de 4 – 5 cm, carora li se taie la baza o fasie ca sa poata sta in picioare.
Tzac-pac si foarte bun. Le poti umple cu posh-ul, daca vrei sa arate mai bine. Mai poti infasura „barcuta” intr-o felie de sunca buna, daca vrei neaparat si carne, and so on.
Bonus: Pasta de fasole rosie cu masline, cimbru si usturoi
Prima data cand am facut-o, am realizat cat e de buna si ce bine se potriveste fasolea asta pentru asa ceva. Ca sa n-o mai lungesc: 230 g fasole rosie fiarta, 50 g amestec de masline kalamata si negre tocate, 1 lg-ta de boia, 1 sfert de lg-ta de cimbru uscat, sare – in functie de cat is de sarate maslinele, piper – in functie de cat de picanta o vreti, 1 catel de usturoi ras fin, 1 varf de cutit de coaja rasa de lamaie, 50 ml ulei extra si 30 ml zeama de lamaie. Se mixeaza toate cele pana obtinem pasta, in afara de masline, ca astea se amesteca la sfarsit. Mi se pare excelent de buna, dar mie in principiu imi plac chestiile astea de pus pe pita, pastele/cremele/pateurile.
M-am jucat un pic, colorat, ce-i drept. Am vrut sa rezulte ceva fensi, o iesit mai degraba ca la rugi sau ca la restaurantele unde se vede ca bucataru’ se straduieste prea mult la dizainul farfuriei. Am si zile mai bune, va zic, asta o fost o exceptie. Sosul ala galben nu e mustar, e din suc de grapefruit, ulei extra, avocado si un pic de sare, neasteptat de bun. Una peste alta, somon + pasta de fasole + castravete = bun, chiar bun! Puteti incerca. Nu trebuie sa va complicati neaparat cu rulatul, e mai migalos, puteti aseza pasta pe felii de castravete si deasupra, o fasie de somon.