Varianta 1
Ingrediente:
- 3-4 dovlecei
- 1 linguriță paprika
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță ulei
- 50 g cașcaval
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii bețișoare de 5 cm.
2. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm condimentele, cașcavalul dat prin răzătoare, usturoiul zdrobit și amestecăm bine. Dăm fiecare fiecare bucățică de dovlecel prin ametecul obținut și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute.
Varianta 2
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei
- 1 linguriță sare
- 1 lingură făină
- 1 lingură pesmet
- 2 ouă
- 1 lingură smântână
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță usturoi praf
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii bucățele. Îi așezăm într-un bol, adăugăm sare și amestecăm.
2. Așezăm bucățile de dovlecel într-o pungă. Adăugăm făina și amestecăm bine. Separat, batem ouăle cu smăntână, sare, turmeric, usturoi.
3. Dăm bucățile de dovlecel prin compoziția de ouă, pe urmă prin pesmet. Le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 10 minute.