Rulourile din cartofi de post sunt o mâncare sănătoasă și gustoasa pentru zilele în care nu este permis sa mănânci carne. Pot fi mancate la aperitiv sau ca o gustare.
Pentru prepararea acestor rulouri de cartofi aveți nevoie de:
- 1 kg de cartofi
- sare, piper
- 1 ceapa medie
- jumătate de legătură de patrunjel verde
- 2 linguri de apa
- ulei de măsline
- condimente
- pesmet (pentru rulare)
- castraveti murati în saramura – pentru umplere (optional)
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie în cuburi mai mari (pentru a fierbe mai repede) dar ii puteți pune și întregi la fiert. După ce au fiert bine, se strivesc cât timp sunt fierbinți și se condimenteaza după gust.
Peste cartofi se pune patrunjelul tocate foarte mărunt și ceapa data prin razatoare sau printr-un robot de bucatarie precum Heinner HFP-550IX. Rulourile se formeaza cât timp cartofii sunt încă calzi.
Se fac bile mai mari din cartofi, se aplatizeaza cu palmele și în mijloc se pun castravetii tăiați fasii – se pot face și fără a fi umpluti cu ceva. După ce ați pus castravetii, compozitia se ruleaza.
Se dau prin pesmet și se prăjesc bine în ulei incins sau ii puteți coace la cuptor.