Midii cu sos Peperonata

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Ingrediente necesare

  • 5 catei de usturoi taiati subtire
  • O jumatate de lingura de ulei de masline extra virgin
  • 450 de grame de ardei gras rosu ( 3 mari), taiat, curatat si taiat in felii subtiri
  • 450  de grame de ardei gras verde (3 mari) taiat, curatat si taiat in felii subtiri
  • 1 ardei iute de tip red finger sau serrano, taiat marunt
  • 3 sferturi de pahar de vin alb
  • 900 de grame de midii mici curatate
  • 1 cana de rosii taiate, fara sare, fierte pana s-au redus la jumatate
  • 1 jumatate de lingura de sare de mare

Mod de preparare

  1. Combina jumatate din usturoi si 1 sfert de cana de ulei de masline in tigaie si incalzeste la foc mic spre mediu pana usturoiul e inmuiat, aproximativ 1 minut; nu lasa sa prinda culoare.
  2. Adauga ardeii grasi si ardeiul iute taiat si amesteca ocazional, pana ardeii sunt inmuiati; intre 15 si 20 de minute
  3. Transfera intr-un bol de marime medie si lasa sa se raceasca. Combina restul de ulei de masline si restul de usturoi intr-o oala mai mare, la foc mediu spre mare si amesteca pana usturoiul e inmuiat, pentru aproximativ 1 minut. Adauga vinul si midiile, acopera si lasa asa pana se deschid midiile, pentru aproximativ 4 minute; transfera midiile in alt bol pe masura ce se deschid.
  4. Ia oala de pe foc si las-o sa se raceasca. Adauga sosul de rosii si piper peste midii si lasa sa fiarba. Adauga sare si iei de pe foc, dupa care amesteci incet midiile. Serveste-le calde sau la temperatura camerei. ( midiile pot sta la frigider pentru 3 zile; le poti servi reci sau le poti aduce la temperatura camerei inainte de a le servire)

Midii cu sos Peperonata

Leave a Reply