Salata de ciuperci si dovlecel

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Ingrediente

  • 1 dovlecel mic ( de aproximativ 550-600 grame), taiat, curatat de seminte si taiat in bucati mici
  • 250 de grame de ciuperci shiitake mici lasate mici sau ciuperci mai mare, taiate in felii
  • 3 salote mari, taiate in bucati mici
  • 1 sfert de pahar de ulei de masline extra virgin
  • O jumatate de lingura de sare de mare
  • Piper negru macinat
  • 1 lingura de ulei de trufe sau ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de otet balsamic
  • Sucul de la o lamaie
  • 1 lingura de rozmarin proaspat taiat
  • 100 de grame de ciuperci cremini, curatate si taiate in bucati mici

Metode de preparare

  1. Pre incalzeste oala. Combina dovlecelul, ciupercile shiitake si salotele intr-un bol mare. Adauga uleiul si amesteca, apoi adaugi sarea si piperul.
  2. Raspandeste legumele pe o hartie de copt si incalzeste putin, amestecand putin pana cand dovlecelul e facut si moale; intre 15 si minute 20 de minute. Transfera intr-un bol pentru servit.
  3. Intre timp, amesteca otetul balsamic, sucul de lamaie, uleiul de trufe ( sau uleiul de masline extra virgin) si rozmarinul intr-un bol mic.
  4. Imprastie acest amestec peste salata calda si amesteca. Serveste cald sau la temperatura camerei.

Salata de ciuperci si dovlecel

Leave a Reply