Placinta din legume cu branza

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Trebuie neaparat sa incerci placinta asta. Chiar si cand tii post, pentru ca o poti face si fara branza si iese absolut delicioasa.

Pentru prepararea placintei cu legume ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 unt sau margarina (daca o vrei de post)
  • Un ou (se leaga bine si fara ou, pentru post)
  • 4 linguri apa rece
  • Sare

Placinta din legume cu branzaDaca nu iti place sa faci aluatul, nu te pricepi sau chiar nu ai timp poti folosi aluat congelat pe care il gasesti in magazine si il folosesti conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru umplutura ai nevoie de :

  • 3 ciuperci mai mari, feliate
  • 200 g branza (eu am folosit telemea)
  • 100 g masline fara samburi sau masline feliate
  • 1 ceapa rosie
  • Morcov, rosii
  • Ardei rosu/verde/galben
  • praz
  • un galbenus (optional)
  • sare/piper

Mod preparare:

Pentru aluat – se amesteca foarte bine toate ingredientele iar aluatul rezultat se lasa 30 de minute la frigider iar daca folosesti aluat congelat trebuie sa il lasi la temperatura camerei pana se deconleaza complet.

Pentru placinta poti folosi o tava rotunda pentru tarte, le poti face clasic sau sub forma de rulada/rulou, Depinde cum vrei si cum iti este mai usor.

Legumele se taie cubulete si se calesc pana cand se inmoaie iar mai apoi, umplutura se amesteca cu branza si se pune peste aluat. Legumele le poti folosi in ce cantitate vrei – fie ca vrei mai mult morcov, mai mult ardei, rosii etc.

Daca nu le vreti calite atunci le puteti pune crude, amestecate cu galbenusul de ou si putin ulei.

Placinta se da la cuptor pentru 20 – 30 de minute dupa care se lasa la racit si se serveste ca aperitiv.

Leave a Reply