Fasole verde cu ceapa carbonizata

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Ingrediente (pentru 6 portii)

  • 450 de grame de fasole verde
  • 2 cepe dulci de dimensiuni medii, precum Vidalia sau Walla Walla
  • 1 lingura si jumatate de otet balsamic
  • 1 lingura si jumatate de suc de portocale
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 jumatate de lingura de sare de mare

Mod de preparare

  1. Pune o cantitate potrivita de apa la fiert intr-o oala mare. Adauga fasolea si lasa pana se inmoaie, intre 3 si 5 minute. Scurge apa si lasa sa se raceasca sub apa rece care curge, apoi scurgi bine.
  2. Taie cepele in doua pe lungime si curata capetele. Taie pe lungime in felii subtiri. Incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare pana se incinge. Adauga cepele si fierbe pana devine arsa in unele locuri, dar totusi sunt inca crocante, pentru 4 pana la 6 minute. In ultimul minut, adauga fasolele si amesteca pentru a le incalzi.
  3. Transfera fasolea si ceapa intr-un bol larg. Adauga otetul balsamic, sucul de portocale si uleiul impreuna intr-un bol mic. Scurge peste fasole si ceapa, amestecand in acelasi timp. Lasa sa stea pentru cel putin 10 minute si chiar si pentru o ora inainte de a servi. Adauga sare si poti servi.

Fasole verde cu ceapa carbonizata

Leave a Reply