Ciuperci Portobello umplute si facute la cuptor

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Ingrediente

  • 4 ciuperci Portobello mari curatate
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • O jumatate de pahar de ceapa taiata
  • O cana de firimituri de la o paine din cereale integrale putin prajita
  • Doua linguri de patrunjel italian bine tocat
  • Un catel de usturoi razuit
  • Un sfert de lingurita de sare
  • Piper negru proaspat maruntit

reteta de mancare cu ciuperci

Mod de preparare

  1. Incalzeste cuptorul. Taie in bucatele tulpinile de la ciuperci.
  2. Intre timp, incalzeste 2 linguri intr-o tigaie medie pana e destul de fierbinte sa sfaraie o bucata de ceapa. Adauga ceapa si tulpinile ciupercilor si gateste, agitand, la foc mic pana isi schimba culoarea, timp de aproximativ 5 minute. Adauga firimiturile de paine, patrunjelul, rosiile uscate la soare si usturoiul si agita pana cand firimiturile sunt destul de incalzite, timp de 2 minute. Presara piper si sare dupa gust si lasa la o parte.
  3. Freaca bucatile ramase din ciuperci cu doua linguri de ulei. Presara pe ambele parti putina sare si putin piper negru macinat. Aseaza pe o foaie de copt, adauga un sfert de cana de apa si gateste timp de 10 minute.
  4. Indeparteaza oala de pe foc. Intoarce ciupercile, adauga firimiturile de paine si lasa pe foc inca 10 minute, dupa care transferi pe un platou si servesti.

Leave a Reply