Placinta de mere

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Astazi vom gati o placinta cu mere dupa o reteta pe care o stiu de foarte mult timp si care intotdeauna da niste rezultate exceptionale. Voi incerca sa o explic cat de „pe larg” se poate, insa daca aveti orice fel de intrebari, scrieti-mi pe email sau in comentarii si voi incerca sa va ajut ca de repede pot.

Ingrediente pentru topping

  • O treime de cana de fulgi de ovaz
  • O jumatate de cana de faina de patiserie din cereale integrale
  • Un sfert de cana de migdale taiate
  • 2 linguri de germeni de grau
  • Un sfert de cana de zahar brun
  • Trei sferturi de lingurita de scortisoara macinata
  • Un sfert de lingurita de nucsoara
  • O optime de lingurita de sare
  • O lingura de unt rece nesarat, taiat in bucatele
  • 2 linguri de ulei de canola
  • Intre 1 si doua linguri de apa rece

Ingrediente pentru umplutura

  • 3 mere mari Rome sau Empire (aproximativ 600- 650 de grame)
  • 3 mere Golden Delicious de dimensiuni medii ( aproximativ 450 de grame)
  • 3 mere Granny Smith de dimensiuni medii ( aproximativ 450 de grame)
  • 1 sfert de cana de suc de lamaie proaspat
  • 3 linguri de sirop pur de artar
  • 2 linguri de faine din cereale integrale

Bineinteles, o parte dintre ingrediente pot fi inlocuite cu alternative dupa bunul plac. Asta este insa ce am folosit eu pentru aceasta reteta.

placinta cu mere

 

Preparare: cum se face placinta cu mere? 🙂

  1. 1.Incalzeste in prelabil cuptorul
  2. Pentru a face toppingul, pune ovazul, faina, migdalele, germenii de grau, zaharul brun, scortisoara, nucsoara si sarea intr-un procesor de mancare si proceseaza mancarea pana e omogenizat bine totul. Adauga untul si uleiul si amesteca pana se formeaza cocoloase. Adauga apa cate o lingura pe rand pana cand aluatul se tine bine intre degetele tale. Transfera intr-un alt bol si, folosindu-ti degetele, apasa pe aluat pentru a crea cateva cocoloase pentru textura. Lasa la racit pana e gata de utilizare.
  3. Pentru a face umplutura, taie merele in mai multe bucati, pe care le treci prin sucul de lamaie si siropul de artar pana sunt acoperite. Presara faina si amesteca pana totul e bine combinat. Pune amestecul de mere intr-un vas de copt si presara aluatul uniform pe deasupra.
  4. Coace in mijlocul cuptorului pana face bule, merele sunt moi si toppingul e de un brun auriu, ceea ce dureaza intre 45 si 50 de minute.

PS. Nu uitati sa trimiteti poze cu placintelele voastre 😛

placinta cu mere

Leave a Reply